Neonatale UZ Brussel2018-11-02T00:21:32+00:00

24 webcams voor de dienst neonatale in UZ Brussel zorgt voor 24/7 contact met prematuurtjes

In november 2017 vroeg het UZ Brussel aandacht voor de sociale situatie van ouders met een vroeggeboren kind. De dienst neonatale neemt hun medische verzorging en de begeleiding op zich. De ouders en familie kunnen hun pasgeboren iedere dag slechts even bezoeken. De afstand, de ongerustheid en de onzekerheid wegen op het gezin.

Het UZ Brussel ging op zoek naar een oplossing. Ieder bedje werd uitgerust met een webcamera zodat de ouders en eventueel de familie via een smartphone, een tablet of de computer op een beveiligde manier hun pasgeboren 24/7 kunnen zien. Dit uniek project in België kon op heel wat pers belangstelling rekenen.

Het gaat om een investering van in totaal ongeveer 85.000 euro, waarvan de helft gedragen wordt door Natus, de fabrikant van de webcams. Ook bedrijf Acertys, dat voor de gratis installatie en ontwikkeling van het beveiligd webplatform heeft gezorgd, deed een stevige duit in het zakje.

Op 2 december 2017 organiseerde Lions Club Brussel Graaf van Vlaenderen, op initiatief van een medewerker van het UZ Brussel, een eerste kaas en wijnavond. Die bracht maar liefst 5.500 euro op. We hebben ons geëngageerd om in totaal 25.000 euro te verzamelen voor dit project.

Op 17 november 2018, de werelddag van de vroeggeboren, vindt de volgende editie plaats bij Volvo Sterck te Halle.